SICOMEL SAYA

Monday, 18 January 2016

2016


ASSALAMUALAIKUM...
ALLAHUAKHBAR...
sedar tak sedar cepat sungguh masa berlalu. dah 2016 pon dan aku dah masuk 27 tahun. erkkk.....dah tua. Aku yakin, 2016 ni akan memberi cabaran yang hebat buat aku. perasaan sekarang sama macam perasaan abis diploma dulu...hahaha. camni la keadaanye. macam-macam mende kena fikir..hutang? perbelanjaan? harta yang nak dicari..rumah? sapy yg nk dibelai selalu....Allahuakbhar..banyaknye. belum masuk lagi, bab kahwin, pasangan, anak???





bacalah ayat-ayat diatas..INSYAALLAH, kita akan bertambah kuat! Amiin.
ok..lupekan dulu masalah-masalah dunia ni.. life must go on, right? diharapka tahun 2016 ni membuka lembaran baru buat aku...ok! aku berazam aku nk update selalu blog aku ni supaya nanti aku ade kenangan kan. 
2016 ni aku diterima sebagai reaserch assistant dr,suriani bagi membantu beliau membuat researchnye tentang pau. dapatla jugak gaji untuk bayar keperluan diri. alhamdulillah. yang paing penting ade jugak dapat ilmu dan pengalaman yang tak akan aku dapat kat mane-mane. :).
seterusnye kan, baru-baru ni aku ade cek dekat spa. perak sebab dalam bulan 12 camtu aku ade apply jawatan dg41 (pegawai perkhidmatan pendidikan ) dan hasilnye adalah seperti dibawah.
agak mengejutkan aku la sebab dapat feedback camni dan macam tak percaya pon ye jugak..hahaha. pastu aku gembira macam aku dah dapat je keje ni walhal baru dapat interview...hahahah...dapat ke tak dapat ke belakang kira. janji aku cuba dan semestinye akan dapat pengalaman baru. so, sekarang ni..kite tunggu je surat untuk temuduga. dah bole buat persediaan sedikit demi sedikit dah :). semoga semuanya dipermudahkan :)