SICOMEL SAYA

Tuesday, 21 January 2014

cuti semester kali ini

cuti memang benda paling best and lagi best kalau ade duit pastu boleh p melancong, makan, shopping, makan, tidoq, makan, tidoq..arghhhhh!! itu semua angan-angan.
cuti sem kali tak dela panjang sgt. sebulan je.okla kan..boleh rest kan otak nie. ok! dh seminggu 4 hari aku bercuti baru nk coret rancang bercuti. takpe..better late than never.kikiki
antara perancangan n program yg perlu dibuat pada cuti kali ni adalah seperti checklist dibawah ya :)

1. pergi kelas menjahit (In Sya Allah petang nie mula kelas)
2. kerja part time (cam tak jadi jew sebab dh masuk kelas kan)
3.hafal doa dhuha, tahajjud, hajat
4. tengok baby pepot
5.siapkan baju (kain ade 4 pasang lg belom potong + 3/4 pasang baju yg terbengkalai)
6.pergi sekolah jumpe cikgu ert
7. hmmm...nk latih diri (tak mo bgun lewat/buat bekbes/kemas rumah ngn jayanya) sebab t kan nk jadik isteri yg solehah.hakhakhak


ape lagi ek??rasenye ini dulu buat sementara waktu.
semoga dipermudahkan amin..amin..amin.

Monday, 6 January 2014

kenduri kawin di Semanggol

tahniah nuar dan pasangannya cik hani
Baraka Allahu Lakuma wa Baraka alikuma 
Wa jamaah baina kuma fee khair
nuar kawan time poli..rezeki die dapat kerja kat pastu siap dapat jodoh g..hahahaha
ketentuan Allah swt siapa yang tao kan
semoga bahagia dunia dan akhirat tao nuar n cik eh puan hani.

hadiah buat pasangan pengatin..tak de la mahal sangat janji besaq dan ikhlas..kikiki
hadiah yang dikongsi bersama-sama teman sejati wawa n tina :)
perjalanan lame juga.hampir 2 jam setengah. lapaq baq ang sebab pagi tu brekfast air coklat ngn biskut kering. tu pon si wawa yang buatkan.tq wawa :)
sampai di tempat kenduri pengantin pon sibuk makan. kami pon makan la jugak. orang memang ramai la. so kami atur strategi utk cop tempat makan.
makan dh keyang, pon amik gambaq beramai-ramai.
time nie tengah tunggu turn nak booking meja!! nampak je ceria tu tapi sebenaqnya perut kami dah berkeroncong.
sebelum balik, kami makan aiskrim dulu. yummy!! pn ida lecturer bakery masa sem 4 pn ida n husband dia mmg sporing giler. tak macam lecturer tp dh macam kengkawan :). pn ida da bezzz.
pandai pakcik tu kan.niaga aiskrim time kenduri. masa jalan nk ke rumah kenduri pon kiteorg dh target dah, before balik nk makan aiskrim sebab cam sedap je cam best je tgk budak-budak jilat aiskrim mane tahan beb!!so before balik kite makan aiskrim dulu..hoooyyeeee
giler ceriakan muka aku!! muka aku mmg ceria bile nampak makanan.kahkahkah. pastu kan ramai yg tak puas hati ngn gambaq nie bile upload kat fb. bukan senang tao nk tengok aku bergambaq nampak gigi camni. bile ngn makanan je tao
lepas kenduri, pn ida ajak kiteorng tgk pn aini setiausaha dekan yg baru dapat baby. 
apa lagi..umah die kat kawasan sawah...kami amik gamba laa

part yg paling aku..makan rambutan. serius sedap rambutan. rangup dan manis. febret aku la lau rambutan macam nie..nk balik tu..siap tnye g..nak bawak balik leh tak makcik???argghhh memang  tak malu kann..febret punye pasal kan


















pas puas amik gamba...balik n singgah mcd tok makan lagi
lepas gian katenye


Friday, 3 January 2014

BERUSAHA!!!!!!!

kenapa membaca nie tak sama cam kite men facebook?kalau fb nie sampai tengah malam pon kau mampu..kalau baca buku, sejam kau dh hilang fokus..arghhh!!!!ini syaitonnnn.....



Thursday, 2 January 2014

kisah pangkor

semester ni berpeluang ke pangkor bersama rakan-rakan, staff dan pensyarah fptv:)
tak ingat la tarikh p pangkor nie.yg pastinye sabtu n ahad. aku ponteng kelas koko hari sabtu, minggu depan dapat surat cinta dari dr sebab ponteng kelas!!!tahniah............heeeeee

 
di jeti lumut..lame jugak tak jejak kaki kat lumut. dulu time keje, ari-ari lepak sini..hehe

staff and pensyarah yang sporting giler

aku dengan perangai yg tidak berapa sopan 
bosan tunggu kunci bilik

semangat jalan nk first aktiviti iaitu sukaneka


hujan time sukaneka

time makan!!! 


 aktiviti lepas sukaneka..tarik pukat!
aku ingatkan tarik pukat tu, kite naik atas bot cam nelayan tu..pastu tarik la pukat. rupanya salah sama sekali tanggapan ni..heheeh 

pakat tarik ramai-ramai deh

malam tu ade makan bbq, persembahan dan sesi karaoke


jalan ramai-ramai nk p main rakit. hari terakhir.aktiviti sebelum balik pada petang tu

 senaman kasi regang urat2 sebelum berakit 


 yeaaa..dh naik rakit. 1st time dalam hidup aku, naik rakit kat laut. sebelum ni, aku naik rakit kat tasek kat kem plk. mula-mula terfikir gak kan, boleh samapi ke kat pulau sana, tapi ajainye memang sampai...hahahha. tiada yag mustahilkan

group peach yang semangat mendayung. 

nie time sebelum terjun laut. kena ikat rakit nie sendri

dayung, jgn  tak dayung

bergambaq dulu sebelum balik
 




dalam van pink nk p jeti..bye2 pangkoqqqq

++antara pengalaman yang best semester lima :)

Wednesday, 1 January 2014

Handphone GiveAway by Syuhada1981.com

klik banner utk join :)